top of page

Continue Suiker Analyse

Dat suiker ongezond is, dat weten we al jaar en dag. Wie veel suiker eet heeft een groter risico op het ontwikkelen van diabetes, insulineresistentie en obesitas.

Het woord 'suiker' wordt echter niet altijd juist gebruikt. Suiker is een onderdeel van de koolhydraten familie, en is veel breder dan we denken. We vinden het inderdaad in snoep, koek, gebak,... maar ook in pasta, brood, rijst en aardappelen.

Wanneer je een koolhydraatrijk product eet of drinkt, begint jouw suikerspiegel te schommelen. Bij de meeste verloopt het vlotjes om dit weer te gaan corrigeren, maar dit is lang niet bij iedereen het geval. Een instabiele bloedsuikerspiegel leidt tot vermoeidheid, moeilijke gewichtscontrole, hoofdpijn,...

Door middel van een glucosesensor kunnen we jouw suikerspiegel gedurende 14 dagen continu in kaart brengen. Je hebt niet één momentopname zoals bij een bloedtest of vingerprik, maar krijgt een beeld van zowaar elk moment van de dag.

Op basis van de meetresultaten zullen er doelgerichte levensstijl adviezen geformuleerd worden.

De suiker analyse is aangewezen voor:

 

  • Eeuwige diëters

  • Sporters

  • Een vermoeden van insuline resistentie ten gevolge van PCOS, (beginnende) diabetes type 2, chronisch slaaptekort, chronische inflammatie,...

  • Ter preventie van chronische ziekten

Verloop van jouw suiker analyse

bottom of page