• Kathleen Compagnie

Havermoutmuffins met appel


Aantal muffins: 8

Kcal per muffin: 103


Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan

  • 125 g havermout

  • 1 koffielepel kristalsuiker

  • 1/2 koffielepel bakpoeder

  • kaneel

  • 1 ei

  • 125 ml halfvolle melk (of plantaardig alternatief)

  • zout

  • 1 appel

Werkwijze:

  • Prak de rijpe banaan samen met de havermout en de kristalsuiker.

  • Meng er het bakpoeder en de kaneel doorheen.

  • Voeg het geklutst ei toe samen met de melk. Goed mengen.

  • Doe er een snuifje zout bij.

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.

  • Verdeel over het deeg in muffin vormpjes. Deze hoeveelheden zijn goed voor ongeveer 8 middelgrote muffins.

  • Bak ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180° tot ze goudbruin zijn.

Aanpassingen:

  • Appel kan vervangen worden door ander fruit naar wens.

  • Ook noten kunnen toegevoegd worden.

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven