
Aantal muffins: 8
Kcal per muffin: 103
Ingrediënten:
1 rijpe banaan
125 g havermout
1 koffielepel kristalsuiker
1/2 koffielepel bakpoeder
kaneel
1 ei
125 ml halfvolle melk (of plantaardig alternatief)
zout
1 appel
Werkwijze:
Prak de rijpe banaan samen met de havermout en de kristalsuiker.
Meng er het bakpoeder en de kaneel doorheen.
Voeg het geklutst ei toe samen met de melk. Goed mengen.
Doe er een snuifje zout bij.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
Verdeel over het deeg in muffin vormpjes. Deze hoeveelheden zijn goed voor ongeveer 8 middelgrote muffins.
Bak ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180° tot ze goudbruin zijn.
Aanpassingen:
Appel kan vervangen worden door ander fruit naar wens.
Ook noten kunnen toegevoegd worden.
Comments