• Kathleen Compagnie

Rijstpap uit de slowcooker


Kcal per 100g:

  • Bij 40g suiker: 115

  • Bij 50g suiker: 120

  • Bij 60g suiker: 125

Ingrediënten:

  • 1 liter melk

  • 150g dessertrijst

  • 40 - 60 g kristalsuiker

  • saffraan (optioneel)

Werkwijze:

  • Doe alle ingrediënten samen in de slowcooker en roer even door elkaar.

  • Zet voor gemiddeld 3 uur op de hoogste stand. Afhankelijk van de leeftijd van het toestel kan het iets langer zijn.

  • Kort voor het einde even goed omroeren.

Tip:

  • Als je graag bruine suiker op de rijstpap doet, kies dan voor zo weinig mogelijk suiker in de rijstpap zelf.

  • Kies je voor het maximum aan suiker en doe je er geen meer bovenop, heb je een beter controle over de totale suiker consumptie. Per 100 gram heb je 4 tot 6 g suiker in de rijstpap. Vocht gaat er in een slowcooker quasi niet verloren.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven