• Kathleen Compagnie

Bloemkool nasi met kalkoen


Porties: 2

Kcal per portie: 520


Ingrediënten:

  • 400 g bloemkool

  • 4 eetlepels koolzaadolie

  • 2 eieren

  • 1 kalkoenlapje (ca. 150 g)

  • 150 g (diepvries) erwten

  • 1 middelgrote gesnipperde ui

  • 1 geperst teentje look

  • peper, zout, chilivlokken

  • 1 klein blikje mais (uitgelekt)

  • zoete chili saus

Werkwijze:

  • Doe de bloemkool in grote stukken in een cutter of blender en maal beetje bij beetje tot je de grootte van rijstkorrels krijgt. Opgelet, als je te veel bloemkool in één keer probeert te malen zal je niet de gewenste structuur krijgen.

  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak een omelet van de eitjes.

  • Snij ondertussen het kalkoenlapje in reepjes en bak aan in 1 eetlepel olie.

  • Roer de omelet in stukjes en voeg er de erwten, ui en look aan toe.

  • Voeg de rest van de olie toe en laat 3-5 minuten bakken terwijl je goed blijft roeren.

  • Voeg de bloemkoolrijst en kruiden toe en laat nog 5 minuten al roerend doorbakken.

  • Voeg de mais toe en roer nogmaals goed door elkaar.

  • Verdeel over de borden, leg er enkele reepjes kalkoen bovenop en werk af met wat zoete chili saus.

Aanpassingen:

  • Ook lekker met tofu.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven