• Kathleen Compagnie

Volkoren lasagne


Kcal per 100 g: 119


Ingrediënten voor 3,5 kg lasagne:

  • 7 eetlepels olijfolie

  • 100 g ajuin, gesnipperd

  • 2 teentjes look

  • 100 g wortel, geschild en in blokjes

  • 100 g paprika, in reepjes

  • 1000 g gepelde tomaten

  • 1 groot blikje tomatenpuree, dubbel geconcentreerd

  • peper en zout

  • basilicum

  • 1 kg mager rundsgehakt (americain natuur)

  • 50 g bloem

  • 750 ml halfvolle melk

  • 250 g ricotta

  • 250 g volkoren lasagne vellen

  • 100 g mozzarella, geraspt

Werkwijze:


Tomatensaus:

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot en bak de gesnipperde ajuin glazig.

  • Voeg daarna de look, wortel en paprika toe. Indien nodig een scheutje water.

  • Voeg als de groenten bijna gaar zijn de gepelde tomaten toe en laat 5 à 10 minuten doorkoken.

  • Roer er de tomatenpuree doorheen en breng op smaak met peper, zout en basilicum.

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak hierin het rundsgehakt. Plet het gehakt terwijl je het bakt.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Voeg het gebakken gehakt toe aan de groentesaus.

  • Indien gewenst de saus even pulserend mixen.

Kaassaus:

  • Verhit 5 eetlepels olijfolie en voeg er de bloem aan toe.

  • Goed mengen met een klopper.

  • Laat 30 seconden doorkoken en blus met een beetje melk. Intussen goed blijven roeren om klonters te vermijden.

  • Voeg de rest van de melk toe en laat al roerend de saus indikken.

  • Voeg de ricotta toe en meng tot een glad geheel.

  • Breng op smaak met peper en zout.

Lasagne:

  • Begin met een laagje kaassaus over de bodem van een vuurvaste schotel.

  • Leg daarop dakpan gewijs en laag lasagne vellen. Zorg dat de vellen niet te veel overlappen om dikke lagen pasta te voorkomen.

  • Doe hierop een laag tomatensaus, gevolgd door een laag lasagnevellen.

  • Herhaal deze stap tot de lasagnevellen en tomatensaus opgewerkt zijn. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag tomatensaus.

  • Overgiet de laatste laag tomatensaus met de rest van de kaassaus en strooi er de mozzarella overheen.

  • Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 à 50 minuten


Tip:

  • Idealiter maak je de lasagne minstens enkele uren vooraf.

  • Lasagne kan tot enkele dagen vooraf gemaakt worden, afhankelijk van de houdbaarheid van de ingrediënten. Het afbakken in de oven gebeurt dan op het moment van het serveren.

  • De lasagne kan ook in kleinere schotels verdeeld worden in plaats van één grote schotel.

  • Lasagne kan in de ingevroren worden. Het afbakken in de oven gebeurt dan op het moment van het serveren.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

0495 694 974

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Nutrimove. Proudly created with Wix.com