Porties: 1
Kcal per portie: 500
Ingrediënten:
1 appel
15 ml esdoorn siroop
2 eieren
100 ml halfvolle melk
kaneel (optioneel)
plantaardige olie
4 sneden (oud) volkoren brood
Bereidingswijze:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Doe de appel samen met de esdoorn siroop en een klein beetje water in een pot en laat aanstoven.
Klop ondertussen de eieren los samen met de melk en eventueel een snuifje kaneel.
Doe een heel klein beetje olie in een antikleefpan.
Haal de sneden brood één voor één en aan beide kanten door het mengsel.
Bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
Overgiet met de warme appel.
Aanpassingen:
De portie kan aangepast worden volgens individuele caloriebehoeften.
Warme appel kan vervangen worden door warme bessen of vers, onverhit fruit.
Esdoorn siroop kan vervangen worden door agave siroop of honing OF kan integraal weggelaten worden (-50 kcal)
Comments