top of page

Wentelteefjes met warme appel

Porties: 1

Kcal per portie: 500


Ingrediënten:

  • 1 appel

  • 15 ml esdoorn siroop

  • 2 eieren

  • 100 ml halfvolle melk

  • kaneel (optioneel)

  • plantaardige olie

  • 4 sneden (oud) volkoren brood

Bereidingswijze:

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.

  • Doe de appel samen met de esdoorn siroop en een klein beetje water in een pot en laat aanstoven.

  • Klop ondertussen de eieren los samen met de melk en eventueel een snuifje kaneel.

  • Doe een heel klein beetje olie in een antikleefpan.

  • Haal de sneden brood één voor één en aan beide kanten door het mengsel.

  • Bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.

  • Overgiet met de warme appel.


Aanpassingen:

  • De portie kan aangepast worden volgens individuele caloriebehoeften.

  • Warme appel kan vervangen worden door warme bessen of vers, onverhit fruit.

  • Esdoorn siroop kan vervangen worden door agave siroop of honing OF kan integraal weggelaten worden (-50 kcal)





36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page