• Kathleen Compagnie

Couscous met appel en rozijnen

Porties: 1

Kcal per portie: 500


Ingrediënten:

  • 1 appel

  • 125 g gekookte volkoren couscous

  • 15 g rozijnen

  • 15 g vloeibare honing

  • 10 g ongezouten amandelen

  • 10 g amandelpasta


Werkwijze:

  • Snij de appel zonder schillen in kleine blokjes.

  • Bak de appel kort in een antikleefpan (het is de bedoeling dat hij knapperig blijft).

  • Voeg de couscous en de rozijnen toe en roer goed door elkaar. Laat nog even verwarmen in de pan.

  • Doe het geheel in een kommetje en overgiet met honing.

  • Werk af met amandelen en amandelpasta


Aanpassingen:

  • De hoeveelheden kunnen gewijzigd worden in functie van de kcal behoefte.

  • Amandelpasta kan geschrapt worden (-60 kcal)

  • Rozijnen kunnen vervangen worden door gedroogde veenbessen (ongesuikerde!) of ander gedroogd fruit.

  • Appel kan vervangen worden door peer.

  • Dit gerecht kan gemaakt worden met verschillende soorten appel (of peer).

  • Amandelpasta kan vervangen worden door andere notenpasta's (bv. pindakaas, cashewpasta, walnootpasta,...)

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven