• Kathleen Compagnie

Couscous salade met zwarte linzen


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 550


Ingrediënten:

  • 100 g volkoren couscous (gekookt)

  • 125 g linzen (gekookt of uit blik)

  • 100 g rode paprika

  • 1/2 rode ui

  • 50 g geraspte wortel

  • 10 g honing

  • 1 eetlepel olijfolie

  • sap van 1/2 citroen

  • peper & zout

  • 30 g feta

  • 30 g granaatappelpitten

Werkwijze:

  • Roer de couscous en de linzen door elkaar.

  • Snij de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en voeg samen met de wortel toe aan de rest.

  • Doe de honing, olijfolie en citroensap erbij en kruid af met peper en zout.

  • Werk af met feta en granaatappelpitten.

Aanpassingen:

  • Dit vegetarisch gerecht kan gemakkelijk omgetoverd worden tot een veganistische salade door de feta te vervangen door een alternatief.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven