• Kathleen Compagnie

Salade met mango en spinazie


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 500


Ingrediënten:

  • 40 g quinoa (ongekookt)

  • gedroogde chilipeper vlokken

  • zout

  • 10 ml olijfolie

  • 10 g honing

  • 20 ml citroensap

  • jonge verse spinazie

  • 1 middelgrote rode ui

  • 1/2 mango

  • 100 g gebakken, koude kippenblokjes

Werkwijze:

  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking met wat chilivlokken en zout in het kookvocht.

  • Laat afkoelen.

  • Maak een dressing door de olijfolie, honing en citroensap goed onder elkaar te roeren. Breng op smaak met wat zout.

  • Doe de spinazie in een grote kom.

  • Snij de ui zeer fijn in halve ringen en voeg toe aan de spinazie.

  • Snij de mango in kleine blokjes van 0,5 à 1 cm en voeg eveneens toe aan de salade.

  • Voeg de afgekoelde quinoa toe en overgiet met de dressing.

  • Zet goed onder elkaar en schep op een bord.

  • Voeg de kippenblokjes toe.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven