Aantal porties: 1
Kcal per portie: 500
Ingrediënten:
40 g quinoa (ongekookt)
gedroogde chilipeper vlokken
zout
10 ml olijfolie
10 g honing
20 ml citroensap
jonge verse spinazie
1 middelgrote rode ui
1/2 mango
100 g gebakken, koude kippenblokjes
Werkwijze:
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking met wat chilivlokken en zout in het kookvocht.
Laat afkoelen.
Maak een dressing door de olijfolie, honing en citroensap goed onder elkaar te roeren. Breng op smaak met wat zout.
Doe de spinazie in een grote kom.
Snij de ui zeer fijn in halve ringen en voeg toe aan de spinazie.
Snij de mango in kleine blokjes van 0,5 à 1 cm en voeg eveneens toe aan de salade.
Voeg de afgekoelde quinoa toe en overgiet met de dressing.
Zet goed onder elkaar en schep op een bord.
Voeg de kippenblokjes toe.
Comments