• Kathleen Compagnie

Gemarineerde kip met rijst en jonge spinazie


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 600


Ingrediënten:

  • 1 teentje look

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • komijnpoeder

  • kaneelpoeder

  • chilivlokken

  • zout

  • 150 g kipfilet

  • 1 kleine ui

  • 150 g jonge spinazie (vers)

  • 150 g gekookte bruine rijst

Werkwijze:

  • Snipper de look fijn en doe in een kom samen met de helft van de olijfolie, het citroensap, komijnpoeder, kaneelpoeder, chilivlokken en zout.

  • Roer de marinade goed op.

  • Snij de kipfilet in lange repen en leg ze in de marinade. Zorg dat alles goed bedekt is.

  • Laat minimum 30 minuten marineren in de koelkast.

  • Versnipper de uit en bak glazig in de rest van de olijfolie.

  • Voeg alle spinazie toe en laat slinken.

  • Kruid bij met peper en zout en voeg de rijst toe aan de spinazie.

  • Laat de rijst al roerend mee bakken.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven