top of page

Gevulde spaghettipompoen bolognaise

Bijgewerkt op: 8 dec. 2020


Aantal porties: 2

Kcal per portie: 490


Ingrediënten:

  • 1 spaghettipompoen

  • 1 grote ui

  • 3 el olijfolie

  • peper en zout

  • 1 middelgrote wortel

  • 1 teentje look

  • 500 ml gezeefde tomaten

  • 250 g kippengehakt

  • Basilicum (vers of gedroogd)

  • 40 g geraspte mozzarella

Werkwijze:

  • Indien nodig, verwarm de pompoen 1 à 2 minuten in de microgolfoven om hem zachter te maken.

  • Snij de pompoen in de lengte door en verwijder de zaadjes.

  • Besprenkel de pompoenhelften met een beetje olijfolie en strooi er wat zout over.

  • Plaats in een voorverwarmde oven op 200° voor ongeveer 35 minuten.

  • Pel en snipper de ui fijn en doe hem in een pot met een deel van de olijfolie.

  • Snij de wortel in flinterdunne plakjes en voeg toe aan de ui.

  • Bak de ui glazig en voeg intussen ook de look toe.

  • Overgiet met de gezeefde tomaten en laat nog 5 minuten pruttelen.

  • Bak ondertussen het kippengehakt volledig gaar in de rest van de olijfolie.

  • Mix de tomatensaus met groenten fijn en voeg het gehakt toe.

  • Voeg de gewenste hoeveelheid saus toe aan het gehakt (een kleine helft volstaat meestal). Indien gewenst zeer kort de saus met gehakt mixen (pulserend).

  • Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

  • Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork door het vruchtvlees zodanig dat er slierten ontstaan. Laat deze slierten in de pompoenschalen zitten.

  • Overgiet met de bolognaisesaus.

  • Werk af met een beetje geraspte mozzarella.

  • Plaats nog 10 minuten in de oven.

Tip:

De voorbereiding kan vooraf gebeuren, zodanig het afbakken op een later tijdstip kan. In dat geval plaats je de afgewerkte pompoen minstens 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200° zodanig dat hij volledig opgewarmd wordt.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page