
Aantal porties: 2
Kcal per portie: 490
Ingrediënten:
1 spaghettipompoen
1 grote ui
3 el olijfolie
peper en zout
1 middelgrote wortel
1 teentje look
500 ml gezeefde tomaten
250 g kippengehakt
Basilicum (vers of gedroogd)
40 g geraspte mozzarella
Werkwijze:
Indien nodig, verwarm de pompoen 1 à 2 minuten in de microgolfoven om hem zachter te maken.
Snij de pompoen in de lengte door en verwijder de zaadjes.
Besprenkel de pompoenhelften met een beetje olijfolie en strooi er wat zout over.
Plaats in een voorverwarmde oven op 200° voor ongeveer 35 minuten.
Pel en snipper de ui fijn en doe hem in een pot met een deel van de olijfolie.
Snij de wortel in flinterdunne plakjes en voeg toe aan de ui.
Bak de ui glazig en voeg intussen ook de look toe.
Overgiet met de gezeefde tomaten en laat nog 5 minuten pruttelen.
Bak ondertussen het kippengehakt volledig gaar in de rest van de olijfolie.
Mix de tomatensaus met groenten fijn en voeg het gehakt toe.
Voeg de gewenste hoeveelheid saus toe aan het gehakt (een kleine helft volstaat meestal). Indien gewenst zeer kort de saus met gehakt mixen (pulserend).
Breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork door het vruchtvlees zodanig dat er slierten ontstaan. Laat deze slierten in de pompoenschalen zitten.
Overgiet met de bolognaisesaus.
Werk af met een beetje geraspte mozzarella.
Plaats nog 10 minuten in de oven.
Tip:
De voorbereiding kan vooraf gebeuren, zodanig het afbakken op een later tijdstip kan. In dat geval plaats je de afgewerkte pompoen minstens 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200° zodanig dat hij volledig opgewarmd wordt.
Comments