• Kathleen Compagnie

Granola



Porties: 30 (1 portie is 3 eetlepels = 30 g )

Kcal per portie: 105


Ingrediënten:

  • 500 g havermoutvlokken

  • 100 g rozijnen

  • 5 eetlepels koolzaadolie

  • 150 ml vloeibare honing

  • 250 ml appeldiksap


Werkwijze:

  • Doe alle ingrediënten samen in een kom en roer goed door elkaar, zodat alle havermoutvlokken bedekt zijn met olie, honing en appeldiksap.

  • Verdeel alles over een ovenplaat. Het kan noodzakelijk zijn om een bakvel te gebruiken.

  • Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 10 minuten.

  • Roer alles om en zet opnieuw 5 minuten in de oven.

  • Roer opnieuw om en plaats terug in de oven voor enkele minuten.

  • Blijven herhalen tot het gewenste resultaat verkregen wordt.

  • Wanneer de granola klaar is, schep je deze terug in de mengkom om te laten afkoelen.

  • Roer regelmatig om.

  • De granola zal bij het afkoelen steeds krokanter worden.

  • Pas als hij volledig afgekoeld is kan je hem in bewaarpotjes doen. De zelfgemaakte granola is minstens 4 weken houdbaar.

Aanpassingen:

  • Granola kan je helemaal maken zoals je zelf wil. De rozijnen kunnen weggelaten worden of eventueel vervangen worden door ander gedroogd fruit. Er kunnen noten en zaden toegevoegd worden.


















13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven