Aantal porties: 1
Kcal per portie: 525
Ingrediënten:
40 g havermout
120 ml water
kaneel (optioneel)
75 g gerookte spekblokjes
1 kl esdoornsiroop
1 ei
azijn
peper en zout
Werkwijze:
Doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een pot en breng al roerend aan de kook. Laat even pruttelen tot een smeuïge brei.
OF doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een kom en verwarm in de microgolfoven voor 1,5 à 2 minuten.
OF doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een slowcooker (zie recept havermout uit de slowcooker), ideaal voor grotere hoeveelheden.
Bak de spekblokjes in een antikleefpan en doe ze over de havermout.
Overgiet met een koffielepel esdoornsiroop.
Pocheer een ei:
Verwarm een hoge pot met water en een scheutje azijn tot net voor het kookpunt.
Breek het ei in een klein kommetje (optionele stap indien geen ervaring met het pocheren van eieren).
Roer met een lepel in het warm water zodat er een draaikolk ontstaat.
Voeg het ei (zonder schaal) toe.
Zorg dat het water zeer warm blijft maar niet kookt.
Zodra het ei naar boven komt drijven, is het klaar.
Schep het ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan en voeg het toe aan de havermout.
Kruid eventueel bij met peper en/of zout.
Comments