• Kathleen Compagnie

Havermout met spek en gepocheerd ei


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 525


Ingrediënten:

  • 40 g havermout

  • 120 ml water

  • kaneel (optioneel)

  • 75 g gerookte spekblokjes

  • 1 kl esdoornsiroop

  • 1 ei

  • azijn

  • peper en zout

Werkwijze:

  • Doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een pot en breng al roerend aan de kook. Laat even pruttelen tot een smeuïge brei.

  • OF doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een kom en verwarm in de microgolfoven voor 1,5 à 2 minuten.

  • OF doe de havermout samen met het water en de kaneel (optioneel) in een slowcooker (zie recept havermout uit de slowcooker), ideaal voor grotere hoeveelheden.

  • Bak de spekblokjes in een antikleefpan en doe ze over de havermout.

  • Overgiet met een koffielepel esdoornsiroop.

  • Pocheer een ei:

  • Verwarm een hoge pot met water en een scheutje azijn tot net voor het kookpunt.

  • Breek het ei in een klein kommetje (optionele stap indien geen ervaring met het pocheren van eieren).

  • Roer met een lepel in het warm water zodat er een draaikolk ontstaat.

  • Voeg het ei (zonder schaal) toe.

  • Zorg dat het water zeer warm blijft maar niet kookt.

  • Zodra het ei naar boven komt drijven, is het klaar.

  • Schep het ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan en voeg het toe aan de havermout.

  • Kruid eventueel bij met peper en/of zout.



13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven