• Kathleen Compagnie

Havermout mug cake met blauwe bessen


Porties: 1

Kcal per portie: 460


Ingrediënten:

  • 1 ei

  • 35ml melk

  • kaneel

  • zout

  • 50g banaan

  • 40g havermout

  • 10g rozijnen

  • 50g blauwe bessen

  • 1 koffielepel amandelpasta

  • 10g amandelen

Werkwijze:

  • Klop het ei los met de melk.

  • Voeg kaneel en een snuifje zout toe.

  • Prak de banaan in een tas fijn en voeg de havermout toe. Roer goed door elkaar.

  • Doe het ei-mengsel erbij en roer nogmaals goed door elkaar.

  • Roer de blauwe bessen en de rozijnen eronder.

  • Zet gedurende 3 - 3,5 minuten in de microgolfoven.

  • Werk af met amandelpasta en grof gehakte amandelen.

Aanpassingen:

  • De blauwe bessen kunnen door andere fruitsoorten vervangen worden.

  • Amandelpasta kan door andere notenpasta's vervangen worden of weggelaten worden (-60 kcal)

  • De amandelen kunnen vervangen worden door andere noten of weggelaten worden (-60 kcal)

Tip:

  • De mug cake kan de avond voordien voorbereid worden en 's morgens als ontbijt in de microgolf geplaatst worden.

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven