• Kathleen Compagnie

Herfstsalade met quinoa en geitenkaas


Porties: 1

Kcal per portie: 530


Ingrediënten:

  • 1/2 appel (type jonagold)

  • 100 g quinoa, gekookt

  • 15 g zachte veenbessen

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 koffielepel citroensap

  • 1 koffielepel dijon mosterd

  • 1 koffielepel honing

  • peper & zout

  • Rucola

  • 10 g gehakte walnoten

  • 75 g zachte geitenkaas

Werkwijze:

  • Snij de appel in kleine blokjes. Vooraf schillen mag, maar is niet noodzakelijk.

  • Doe de appel samen met de quinoa en veenbessen in een kom.

  • Maak een dressing met de olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Kruid bij met peper en zout.

  • Overgiet de quinoasalade met de dressing.

  • Doe een royale portie rucola op een bord en doe er de quinoasalade over heen.

  • Verdeel de walnoten en de geitenkaas er eveneens over.

Aanpassingen:

  • Zachte geitenkaas kan vervangen worden door vaste geitenkaas, maar dan dien je de portie te halveren.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven