Porties: 1
Kcal per portie: 530
Ingrediënten:
1/2 appel (type jonagold)
100 g quinoa, gekookt
15 g zachte veenbessen
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel citroensap
1 koffielepel dijon mosterd
1 koffielepel honing
peper & zout
Rucola
10 g gehakte walnoten
75 g zachte geitenkaas
Werkwijze:
Snij de appel in kleine blokjes. Vooraf schillen mag, maar is niet noodzakelijk.
Doe de appel samen met de quinoa en veenbessen in een kom.
Maak een dressing met de olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Kruid bij met peper en zout.
Overgiet de quinoasalade met de dressing.
Doe een royale portie rucola op een bord en doe er de quinoasalade over heen.
Verdeel de walnoten en de geitenkaas er eveneens over.
Aanpassingen:
Zachte geitenkaas kan vervangen worden door vaste geitenkaas, maar dan dien je de portie te halveren.
Comments