Porties: 5
Kcal per portie: 500
Ingrediënten:
Salade:
2,5 komkommer
5 middelgrote tomaten
750 g gekookte quinoa
50 ml olijfolie
1 citroen
verse tijm en peterselie
peper & zout
Burgers:
500 g kippengehakt
100 g (volkoren) paneermeel
1 ei
peper & zout
gedroogde tomatenvlokken (optioneel)
Werkwijze:
Snij de komkommers in twee en verwijder de zaadlijsten.
Snij de halve komkommers verder in kleine blokjes.
Snij de tomaten in twee en verwijder de zaadjes.
Snij de halve tomaten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte dan de komkommers.
Doe de groenten in een kom samen met de gekookte quinoa.
Voeg de olie, het sap van 1 citroen, verse tijm en peterselie toe.
Vlak voor het serveren bijkruiden met peper en zout.
Doe bij het kippengehakt het paneermeel en een ei.
Kruiden met peper en zout en voeg eventueel gedroogde tomatenvlokken toe.
Goed kneden en verdelen in vijf gelijke delen.
Rol goed vaste gehaktballen en duw ze plat tot burgers.
Bak de burgers op de grill, in een grillpan of in een antikleefpan.
Aanpassingen:
Kippengehakt kan (gedeeltelijk) vervangen worden door zuiver rundsgehakt.
Comments