• Kathleen Compagnie

Kippenburger met quinoasalade

Porties: 5

Kcal per portie: 500


Ingrediënten:


Salade:

  • 2,5 komkommer

  • 5 middelgrote tomaten

  • 750 g gekookte quinoa

  • 50 ml olijfolie

  • 1 citroen

  • verse tijm en peterselie

  • peper & zout

Burgers:

  • 500 g kippengehakt

  • 100 g (volkoren) paneermeel

  • 1 ei

  • peper & zout

  • gedroogde tomatenvlokken (optioneel)

Werkwijze:

  • Snij de komkommers in twee en verwijder de zaadlijsten.

  • Snij de halve komkommers verder in kleine blokjes.

  • Snij de tomaten in twee en verwijder de zaadjes.

  • Snij de halve tomaten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte dan de komkommers.

  • Doe de groenten in een kom samen met de gekookte quinoa.

  • Voeg de olie, het sap van 1 citroen, verse tijm en peterselie toe.

  • Vlak voor het serveren bijkruiden met peper en zout.

  • Doe bij het kippengehakt het paneermeel en een ei.

  • Kruiden met peper en zout en voeg eventueel gedroogde tomatenvlokken toe.

  • Goed kneden en verdelen in vijf gelijke delen.

  • Rol goed vaste gehaktballen en duw ze plat tot burgers.

  • Bak de burgers op de grill, in een grillpan of in een antikleefpan.

Aanpassingen:

  • Kippengehakt kan (gedeeltelijk) vervangen worden door zuiver rundsgehakt.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven