top of page

"Lockdown" chili met rijst en kaas

Foto van schrijver: Kathleen CompagnieKathleen Compagnie


Porties: 4

Kcal per portie chili: 155

Kcal per portie incl. rijst en kaas: 500



Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 blik gepelde tomaten (bij voorkeur in stukjes)

  • 1 blik rode bonen (uitgelekt)

  • 1/2 blik worteltjes (uitgelekt)

  • 1/2 bokaal paprika, in blokjes gesneden

  • 1 klein blikje mais, uitgelekt

  • Tex-mex kruiden OF peper, zout, komijnpoeder, korianderpoeder, kookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper

  • Gekookte bruine of zilvervliesrijst

  • Geraspte light kaas


Werkwijze:

  • Snipper de uien fijn en fruit aan in de olijfolie.

  • Wanneer de ui glazig is, voeg de tomaten toe en laat even sudderen.

  • Voeg de bonen, wortels, paprika en de mais toe samen met de kruiden.

  • Laat nog een minuutje doorkoken.

  • Serveer de chili met ongeveer 150 g gekookte rijst en 50 g gemalen light kaas (of 25 g gewone kaas).


Aanpassingen:

  • Indien gewenst kan de kaas vervangen worden door een kleine portie vlees.

  • De gemalen kaas kan vervangen worden door een vegan alternatief.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page