
Porties: 4
Kcal per portie chili: 155
Kcal per portie incl. rijst en kaas: 500
Ingrediënten:
2 middelgrote uien
1 eetlepel olijfolie
1 blik gepelde tomaten (bij voorkeur in stukjes)
1 blik rode bonen (uitgelekt)
1/2 blik worteltjes (uitgelekt)
1/2 bokaal paprika, in blokjes gesneden
1 klein blikje mais, uitgelekt
Tex-mex kruiden OF peper, zout, komijnpoeder, korianderpoeder, kookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper
Gekookte bruine of zilvervliesrijst
Geraspte light kaas

Werkwijze:
Snipper de uien fijn en fruit aan in de olijfolie.
Wanneer de ui glazig is, voeg de tomaten toe en laat even sudderen.
Voeg de bonen, wortels, paprika en de mais toe samen met de kruiden.
Laat nog een minuutje doorkoken.
Serveer de chili met ongeveer 150 g gekookte rijst en 50 g gemalen light kaas (of 25 g gewone kaas).
Aanpassingen:
Indien gewenst kan de kaas vervangen worden door een kleine portie vlees.
De gemalen kaas kan vervangen worden door een vegan alternatief.
コメント