• Kathleen Compagnie

Mug cake met havermout en banaan

Bijgewerkt: 11 nov 2020


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 565


Ingrediënten:

  • 40g havermout

  • 1 rijpe banaan

  • 150 ml halfvolle melk

  • 2 koffielepels pindakaas

  • 1 ei

  • Zout

  • 1 eetlepel esdoornsiroop

Werkwijze:

  • Doe de havermout in een grote tas.

  • Prak de banaan er doorheen.

  • Giet de melk erbij en doe de pindakaas eronder en roer goed onder elkaar.

  • Doe het ei erbij en roer tot een deegachtig geheel.

  • Voeg een snuifje zout toe.

  • Plaats voor 3 à 3,5 minuut in de microgolfoven.

  • Werk af met esdoornsiroop.

Aanpassingen:

  • Halfvolle melk kan vervangen worden door magere melk (-35 kcal) of amandelmelk (-45 kcal).

  • De pindakaas kan weggelaten (-125kcal) of gehalveerd (-62 kcal) worden.

  • Esdoornsiroop kan weggelaten worden (-35 kcal)

69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven