Aantal porties: 1
Kcal per portie: 295
Ingrediënten:
30 g havermout
10 g walnoten
15 g rozijnen
10 g honing
5 g koolzaadolie (geschikt voor warme bereidingen)
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten samen in een antikleefpan en roer ze goed onder elkaar.
Zet op een hoog vuur en blijf constant roeren.
Eens de havermout begint te verkleuren gaat het zeer snel. Goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.
Blijven verwarmen tot het geheel knapperig is zonder aan te branden.
Nadien nog 5 à 10 minuten laten afkoelen en uitharden in het pannetje.
Aanpassingen:
Rozijnen kunnen weggelaten worden (-50 kcal)
Walnoten kunnen weggelaten worden (-65 kcal), gehalveerd (-33 kcal) of vervangen worden door andere ongezouten noten.
Honing kan vervangen worden door dezelfde hoeveelheid appeldiksap (+10 kcal), agavesiroop (-5 kcal), esdoornsiroop (+15 kcal) of een andere siroop naar keuze. Integraal weglaten (-20 kcal) zal als gevolg hebben dat de granola minder aan elkaar zal kleven.
Comments