top of page

Pangranola


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 295


Ingrediënten:

  • 30 g havermout

  • 10 g walnoten

  • 15 g rozijnen

  • 10 g honing

  • 5 g koolzaadolie (geschikt voor warme bereidingen)

Werkwijze:

  • Doe alle ingrediënten samen in een antikleefpan en roer ze goed onder elkaar.

  • Zet op een hoog vuur en blijf constant roeren.

  • Eens de havermout begint te verkleuren gaat het zeer snel. Goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.

  • Blijven verwarmen tot het geheel knapperig is zonder aan te branden.

  • Nadien nog 5 à 10 minuten laten afkoelen en uitharden in het pannetje.

Aanpassingen:

  • Rozijnen kunnen weggelaten worden (-50 kcal)

  • Walnoten kunnen weggelaten worden (-65 kcal), gehalveerd (-33 kcal) of vervangen worden door andere ongezouten noten.

  • Honing kan vervangen worden door dezelfde hoeveelheid appeldiksap (+10 kcal), agavesiroop (-5 kcal), esdoornsiroop (+15 kcal) of een andere siroop naar keuze. Integraal weglaten (-20 kcal) zal als gevolg hebben dat de granola minder aan elkaar zal kleven.



34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page