• Kathleen Compagnie

Panzanella met gegrilde kip en ei



Porties: 1

Kcal per portie: 575


Ingrediënten:

  • 1 ei

  • 50 g gebakken kipfilet

  • 4 sneden (oud) volkoren brood

  • 1,5 eetlepel olijfolie

  • 1 grote tomaat

  • 1/2 kleine rode ui

  • 10 tal olijven (zwart en/of groen)

  • sap van 1/2 citroen

  • verse basilicum

  • peper & zout

  • veldsla

  • balsamicocreme


Werkwijze:

  • Kook het eitje voor 5 à 6 minuten en koel het nadien zo snel mogelijk af.

  • Snij een kipfilet in blokjes, bak ze gaar en laat afkoelen.

  • Breek het brood in stukjes en bak heel eventjes aan op een hoog vuur in de olijfolie. Opgelet, oud brood verbrand snel, dus goed blijven roeren.

  • Snij de tomaat in 4 en verwijder de zaadjes. Snij de tomaat verder in stukken.

  • Versnipper de ui en voeg toe aan de stukjes tomaat.

  • Roer ook het brood onder de tomaten.

  • Halveer de olijven en voeg eveneens toe aan de tomaat.

  • Overgiet met het sap van de citroen.

  • Versnipper er enkele blaadjes verse basilicum bij en kruid bij met peper en zout.

  • Voeg de afgekoelde kippenblokjes toe.

  • Laat een kwartiertje staan in de koelkast.

  • Serveer bovenop een royale portie veldsla en werk af met wat balsamicocreme.

Aanpassingen:

  • De kipfilet kan vervangen worden door kalkoen, gedroogde ham, gerookte vis, een extra eitje of peulvruchten (bv. kikkererwten).

  • Stukjes komkommer, paprika, kappertjes,... zijn ook lekker in deze broodsalade.



27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven