• Kathleen Compagnie

Platte kaas pannenkoek met veenbessen


Aantal porties: 1

Kcal per portie: 459 (pannenkoek 362 kcal, veenbessen 97 kcal)


Ingrediënten:

Pannenkoek:

  • 50 g havermout

  • 1 ei

  • 100 g magere plattekaas

Veenbessen:

  • 125 g (diepvries) veenbessen

  • 1 eetlepel esdoornsiroop

Werkwijze:

  • Doe voor het pannenkoekenbeslag alle ingrediënten samen in een mengbeker en mix tot een glad geheel.

  • Bak in een antikleefpan met eventueel wat cooking spray of een koffielepel olie.

  • Doe intussen de veenbessen in een pot met een heel klein beetje water en laat enkele minuten goed doorkoken.

  • Doe er op het einde de esdoornsiroop bij en serveer over de pannenkoek.

Aanpassingen:

  • De esdoornsiroop kan vervangen worden door agavesiroop (-40 kcal) of vervangen worden door een kunstmatige zoetstof (-70 kcal). Opgelet, niet elke kunstmatige zoetstof mag mee verhit worden en dient pas toegevoegd te worden op het einde.

  • Veenbessen kunnen vervangen worden door andere fruitsoorten.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven