
Aantal porties: 1
Kcal per portie: 459 (pannenkoek 362 kcal, veenbessen 97 kcal)
Ingrediënten:
Pannenkoek:
50 g havermout
1 ei
100 g magere plattekaas
Veenbessen:
125 g (diepvries) veenbessen
1 eetlepel esdoornsiroop
Werkwijze:
Doe voor het pannenkoekenbeslag alle ingrediënten samen in een mengbeker en mix tot een glad geheel.
Bak in een antikleefpan met eventueel wat cooking spray of een koffielepel olie.
Doe intussen de veenbessen in een pot met een heel klein beetje water en laat enkele minuten goed doorkoken.
Doe er op het einde de esdoornsiroop bij en serveer over de pannenkoek.
Aanpassingen:
De esdoornsiroop kan vervangen worden door agavesiroop (-40 kcal) of vervangen worden door een kunstmatige zoetstof (-70 kcal). Opgelet, niet elke kunstmatige zoetstof mag mee verhit worden en dient pas toegevoegd te worden op het einde.
Veenbessen kunnen vervangen worden door andere fruitsoorten.
Comments