Aantal porties: 1
Kcal per portie: 525
Ingrediënten:
120 g zuiver rundsgehakt (americain)
1,5 eetlepel arachideolie
peper & zout
1 middelgrote ui
200 g geblancheerde prinsessenboontjes (of diepvriesboontjes)
100 g gekookte bruine rijst (of zilvervliesrijst)
2 eetlepels zoete chilisaus
Werkwijze:
Bak het gehakt in een halve eetlepel olie en kruid het bij met peper en zout.
Doe het gehakt even apart als het gebakken is.
Snipper de ui fijn en fruit deze aan in de rest van de olie.
Voeg er de boontjes aan toe en kruid bij met peper en zout.
Voeg de gekookte rijst toe wanneer de boontjes bijna gaar zijn en roer de chilisaus doorheen de rijstschotel.
Aanpassingen:
Arachideolie kan vervangen worden door een andere plantaardige olie die geschikt is om te verhitten (bv. olijfolie, de meeste koolzaadolie, zonnebloemolie...).
Comments