top of page

Snelle rijstschotel met rundsgehakt en prinsessenbonen

Foto van schrijver: Kathleen CompagnieKathleen Compagnie

Aantal porties: 1

Kcal per portie: 525


Ingrediënten:

  • 120 g zuiver rundsgehakt (americain)

  • 1,5 eetlepel arachideolie

  • peper & zout

  • 1 middelgrote ui

  • 200 g geblancheerde prinsessenboontjes (of diepvriesboontjes)

  • 100 g gekookte bruine rijst (of zilvervliesrijst)

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

Werkwijze:

  • Bak het gehakt in een halve eetlepel olie en kruid het bij met peper en zout.

  • Doe het gehakt even apart als het gebakken is.

  • Snipper de ui fijn en fruit deze aan in de rest van de olie.

  • Voeg er de boontjes aan toe en kruid bij met peper en zout.

  • Voeg de gekookte rijst toe wanneer de boontjes bijna gaar zijn en roer de chilisaus doorheen de rijstschotel.

Aanpassingen:

  • Arachideolie kan vervangen worden door een andere plantaardige olie die geschikt is om te verhitten (bv. olijfolie, de meeste koolzaadolie, zonnebloemolie...).


Comments


bottom of page