• Kathleen Compagnie

Spliterwtenpasta met groentesaus en gevogelte

Porties: 1

Kcal per portie: 525


Ingrediënten:

  • 80 g spliterwtenpasta (droog gewogen)

  • 1 kleine ui (of 50 g diepvriesui)

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 paprika (of 100 g diepvriespaprika)

  • 2 middelgrote tomaten

  • verse tijm

  • verse peterselie

  • peper & zout

  • 100 g kalkoenfilet (vooraf gebakken)

  • 1 eetlepel geraspte kaas (optioneel)

Werkwijze:

  • Breng water aan de kook en kook hierin de pasta zoals omschreven op de verpakking.

  • Versnipper de ui en bak even aan in de olijfolie.

  • Snij ondertussen de paprika in reepjes van ongeveer 3 cm, voeg deze toe aan de ui en laat mee bakken.

  • Snij de tomaten in blokjes van 1x1 (zaadjes verwijderen hoeft niet, maar mag) en voeg toe aan de rest van de groenten.

  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.

  • Roer regelmatig om.

  • Voeg de verse kruiden toe en werk af met peper en zout.

  • Snij de gebakken kalkoenfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de groentesaus.

  • Serveer over de gekookte pasta en werk eventueel af met wat geraspte kaas naar keuze.

Aanpassingen:

  • Spliterwtenpasta kan vervangen worden door bv. linzenpasta, kikkererwtenpasta, gewone volkorenpasta,...

  • De tomaten kunnen indien gewenst eerst gepeld worden (het is echter niet noodzakelijk).

  • Kalkoenfilet kan vervangen worden door kalkoenrollade, kipfilet, hamblokjes, tofu, kikkererwten,...


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven