Porties: 1
Kcal per portie: 525
Ingrediënten:
80 g spliterwtenpasta (droog gewogen)
1 kleine ui (of 50 g diepvriesui)
1 eetlepel olijfolie
1/2 paprika (of 100 g diepvriespaprika)
2 middelgrote tomaten
verse tijm
verse peterselie
peper & zout
100 g kalkoenfilet (vooraf gebakken)
1 eetlepel geraspte kaas (optioneel)
Werkwijze:
Breng water aan de kook en kook hierin de pasta zoals omschreven op de verpakking.
Versnipper de ui en bak even aan in de olijfolie.
Snij ondertussen de paprika in reepjes van ongeveer 3 cm, voeg deze toe aan de ui en laat mee bakken.
Snij de tomaten in blokjes van 1x1 (zaadjes verwijderen hoeft niet, maar mag) en voeg toe aan de rest van de groenten.
Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
Roer regelmatig om.
Voeg de verse kruiden toe en werk af met peper en zout.
Snij de gebakken kalkoenfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de groentesaus.
Serveer over de gekookte pasta en werk eventueel af met wat geraspte kaas naar keuze.
Aanpassingen:
Spliterwtenpasta kan vervangen worden door bv. linzenpasta, kikkererwtenpasta, gewone volkorenpasta,...
De tomaten kunnen indien gewenst eerst gepeld worden (het is echter niet noodzakelijk).
Kalkoenfilet kan vervangen worden door kalkoenrollade, kipfilet, hamblokjes, tofu, kikkererwten,...
Comments