• Kathleen Compagnie

Traag gegaarde dunne lende met maissalsa


Porties: 4

Kcal per portie: 650


Ingrediënten:

  • 600 g dunne lende

  • 400 g zoete maïs

  • 250 g snoeptomaatjes

  • 2 middelgrote rode uien

  • olijfolie

  • 1 citroen

  • verse basilicum

  • peper & zout

  • 800 g aardappelen

Werkwijze:

  • Kruid het vlees naar wens en gaar het vlees in een slowcooker op de laagste stand gedurende 8 uur. Vocht toevoegen is niet noodzakelijk. Het deksel dient wel zo goed mogelijk op de pot te blijven.

  • Laat de maïs uitlekken, versnipper de uien en snij de tomaatjes in 4 delen.

  • Voeg alles samen, overgiet met 4 eetlepels olijfolie, het sap van de citroen en kruid af met verse basilicum, peper en zout.

  • Laat even marineren in de koelkast.

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

  • Laat de aardappelen gedurende 2 à 3 minuten koken in licht gezouten water.

  • Laat ze goed uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie.

Aanpassingen:

  • Bij gebrek aan een slowcooker kan het vlees ook gegrild of gebakken worden.

  • Het vlees kan vervangen worden.

Tip:

  • Voorzie bij de warme maaltijd steeds 1/2 bord groenten.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven