Porties: 4
Kcal per portie: 650
Ingrediënten:
600 g dunne lende
400 g zoete maïs
250 g snoeptomaatjes
2 middelgrote rode uien
olijfolie
1 citroen
verse basilicum
peper & zout
800 g aardappelen
Werkwijze:
Kruid het vlees naar wens en gaar het vlees in een slowcooker op de laagste stand gedurende 8 uur. Vocht toevoegen is niet noodzakelijk. Het deksel dient wel zo goed mogelijk op de pot te blijven.
Laat de maïs uitlekken, versnipper de uien en snij de tomaatjes in 4 delen.
Voeg alles samen, overgiet met 4 eetlepels olijfolie, het sap van de citroen en kruid af met verse basilicum, peper en zout.
Laat even marineren in de koelkast.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Laat de aardappelen gedurende 2 à 3 minuten koken in licht gezouten water.
Laat ze goed uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie.
Aanpassingen:
Bij gebrek aan een slowcooker kan het vlees ook gegrild of gebakken worden.
Het vlees kan vervangen worden.
Tip:
Voorzie bij de warme maaltijd steeds 1/2 bord groenten.
Comments