• Kathleen Compagnie

Varkenshaasje met gekarameliseerde raapjes


Aantal porties: 4

Kcal per portie: 480


Ingrediënten:

  • 500 à 600 g varkenshaasje

  • 500 g vastkokende aardappelen

  • 1 kg rapen

  • 8 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels honing

  • peper & zout

Werkwijze:

  • Schroei het varkenshaasje aan alle kanten dicht op een hoog vuur, indien mogelijk in een grillpan.

  • Doe het vlees in een vuurvaste schotel en plaats voor 20 à 25 minuten in een voorverwarmde over op 200°C.

  • Was de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gedurende 5 minuten en giet ze af.

  • Schil de raapjes en snij in kleine blokjes van ongeveer 0,5cm.

  • Kook de raapjes in licht gezouten water gedurende 4 minuten en giet ze af.

  • Doe de gekookte raapjes in een kom en roer er de honing doorheen. Kruid bij met peper en zout.

  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes. Kruid bij met peper en zout.

  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een andere pan en bak de raapjes al roerend op een hoog vuur, zodanig dat de honing karameliseerd.

  • Haal het vlees uit de oven en snij in plakjes van ongeveer 2 cm. Varkenshaasje mag nog rozig zijn binnenin.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven