Aantal porties: 4
Kcal per portie: 480
Ingrediënten:
500 à 600 g varkenshaasje
500 g vastkokende aardappelen
1 kg rapen
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
peper & zout
Werkwijze:
Schroei het varkenshaasje aan alle kanten dicht op een hoog vuur, indien mogelijk in een grillpan.
Doe het vlees in een vuurvaste schotel en plaats voor 20 à 25 minuten in een voorverwarmde over op 200°C.
Was de aardappelen en snij in kleine blokjes.
Kook de aardappelen in licht gezouten water gedurende 5 minuten en giet ze af.
Schil de raapjes en snij in kleine blokjes van ongeveer 0,5cm.
Kook de raapjes in licht gezouten water gedurende 4 minuten en giet ze af.
Doe de gekookte raapjes in een kom en roer er de honing doorheen. Kruid bij met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes. Kruid bij met peper en zout.
Verhit de andere helft van de olijfolie in een andere pan en bak de raapjes al roerend op een hoog vuur, zodanig dat de honing karameliseerd.
Haal het vlees uit de oven en snij in plakjes van ongeveer 2 cm. Varkenshaasje mag nog rozig zijn binnenin.
コメント