Porties: 1
Kcal per portie: 400
Ingrediënten:
1 sinaasappel
1/4 citroen
100 g gekookte quinoa
15 g rozijnen
15 g gedroogde cranberries (veenbessen)
15 g ongezouten amandelen
15 g vloeibare honing
50 g magere platte kaas
Enkele blaadjes munt
Werkwijze:
Rasp de zeste van de sinaasappel (optioneel).
Snij de rest van de schil van de sinaasappel en snij à vif (in partjes)
Leg de partjes even opzij voor de afwerking en knijp het sap uit de rest van de appelsien en voeg het bij de zeste.
Voeg het sap van de citroen toe (optioneel)
Doe er de gekookte quinoa bij en roer goed om.
Voeg nu de rozijnen en gedroogde cranberries toe.
Hak de amandelen in stukjes en doe ze bij de rest.
Voeg de honing toe en roer goed door elkaar.
Werk af met de plakjes sinaasappel, een schep magere platte kaas en enkele blaadjes munt.
Aanpassingen:
De amandelen kunnen vervangen worden door andere ongezouten noten.
Rozijnen en cranberries kunnen vervangen worden door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen.
Quinoa kan vervangen worden door (volkoren) couscous.
Honing kan vervangen worden door esdoorn siroop.
Platte kaas kan vervangen worden door yoghurt natuur of (0%) Griekse yoghurt.
Comments