• Kathleen Compagnie

Zoete quinoa met sinaasappel

Porties: 1

Kcal per portie: 400


Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel

  • 1/4 citroen

  • 100 g gekookte quinoa

  • 15 g rozijnen

  • 15 g gedroogde cranberries (veenbessen)

  • 15 g ongezouten amandelen

  • 15 g vloeibare honing

  • 50 g magere platte kaas

  • Enkele blaadjes munt

Werkwijze:

  • Rasp de zeste van de sinaasappel (optioneel).

  • Snij de rest van de schil van de sinaasappel en snij à vif (in partjes)

  • Leg de partjes even opzij voor de afwerking en knijp het sap uit de rest van de appelsien en voeg het bij de zeste.

  • Voeg het sap van de citroen toe (optioneel)

  • Doe er de gekookte quinoa bij en roer goed om.

  • Voeg nu de rozijnen en gedroogde cranberries toe.

  • Hak de amandelen in stukjes en doe ze bij de rest.

  • Voeg de honing toe en roer goed door elkaar.

  • Werk af met de plakjes sinaasappel, een schep magere platte kaas en enkele blaadjes munt.

Aanpassingen:

  • De amandelen kunnen vervangen worden door andere ongezouten noten.

  • Rozijnen en cranberries kunnen vervangen worden door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen.

  • Quinoa kan vervangen worden door (volkoren) couscous.

  • Honing kan vervangen worden door esdoorn siroop.

  • Platte kaas kan vervangen worden door yoghurt natuur of (0%) Griekse yoghurt.

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven